Egypti - Kristityn perheen kimppuun hyökätty

Nabil Shawky ja toinen kristitty seisoivat 29.5. Kom El-Mahrasin kylässä, Ylä-Egyptin El-Minyan provinssissa, jonottamassa valtion ruokakorttia, joka annetaan alhaisen tulotason perheille. Jonotuksen aikana heille syntyi kiista vieressään jonottaneiden kahden muslimin kanssa, mutta riita päättyi rauhallisesti ja molemmat osapuolet palasivat kotiinsa.

Myöhemmin samana iltapäivänä vihainen 150-päinen joukko piiritti Shawkyn kodin. Perheen kimppuun käytiin veitsin ja heidän kotiaan tuhottiin. Neljä hyökkäyksen kohteista loukkaantui vakavasti. Malakan, 50-vuotiaan naisen, nenä murtui ja kasvot kolhiintuivat pahoin. Nabil Shawkya puukotettiin kolme kertaa selkään ja vatsaan. Farah Shawkya puukotettiin munuaisiin, lisäksi hänen kallonsa murtui. Nagah
Shawky sai syviä viiltoja maksaansa.

Silminnäkijöiden mukaan poliiseilta vei yli tunnin saapua paikalle. He pidättivät kolme alle 16-vuotiasta. Lisäksi he pidättivät 60-vuotiaan kristityn miehen sen jälkeen, kun hän oli tiedottanut viranomaisille tapauksesta. Hänen syytettiin kostaneen hyökkääjille, mutta hänet vapautettiin myöhemmin.

Puukottajien nimet ovat poliisien tiedossa, mutta heitä ei ole pidätetty. ”Vaikka hyökkäykset kristittyjä vastaan Egyptissä ovat valitettavan yleisiä, tarkkailijat eivät silti lakkaa ällistymästä sitä, kuinka vähäistä onkaan Egyptin kristittyjen uskonnonvapaus ja kuinka vähän oikeutta heille suodaan. Kuten lähes jokaisessa tapauksessa, tälläkin kertaa hyökkääjät todennäköisesti välttyvät rangaistukselta ja laittomuus ja vahingoittaminen ohittavat oikeuden ja järjestyksen”, sanoi Aidan Clay, International Christian Concernin Lähi-idän aluepäällikkö.

(International Christian Concern: http://www.stefanus.fi /uutiset/7-6-10.html#3)

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010